Akkrum.net

De vuurwerkshow blijft; carbidkanon verdwijnt

De vuurwerkshow blijft, het eindejaarsfeest ook, maar Team Houwitzer uit Akkrum stopt met het schieten met carbid op Oudjaarsdag. Het twaalfloops carbidkanon, dat dank zij elektronische ontsteking als een mitrailleur werkt, staat op Marktplaats te koop. Ook een aantal van de vijftien carbidkanonnen, de stalen buizen waarmee carbid werd afgeschoten, wordt verkocht. Op het oudjaarsfeest komt dit jaar de Friese zanger Sytse Haima – bekend van de bands Pigmeat en De Suskes..

Reden voor het stoppen met carbid schieten is het vele werk, dat met de organisatie ervan is gemoeid. ,, Foar ús teamleden jouwt dat in hiele protte wurk. Wy moatte al it materiaal fan souder helje en klear sette. Mei de opbou fan it karbyd sjitten wiene wy allinne al trije dagen dwaande. En dan moatte we yn it nije jier ek nochris trije dagen opromje. It is in hiele protte wurk’’, vertelt woordvoerder Herman Gaarman, die er aan toevoegt dat Team Houwitzer nog wel een deel van de carbidkanonnen ,,voor de zekerheid’’ aanhoudt.

Vuurwerkshow blijft; Oudejaarsfeest uitgebreid met muziek

De uitbreiding van het Oudejaarsfeest met het optreden van een bekende artiest ziet Team Houwitzer als een nieuwe uitdaging. De laatste keer trad Ricky van Daalen op. Twee jaar kon Team Houwitzer vanwege de coronapandemie niets organiseren, maar de teamleden staan in de startblokken voor het komende feest. ,,Wederom bieden we alle hapjes en drankjes aan en natuurlijk sluiten we de dag weer af met een weergaloze vuurwerkshow’’, aldus een brief aan de sponsoren, die gevraagd wordt ook in de nieuwe opzet mee te blijven doen.

Team Houwitzer begin in 2005 met de organisatie van het oudejaarsfeest en het afschieten van carbid. Aanvankelijk telde de groep vijf leden, maar dat aantal is vanwege het vele werk inmiddels uitgegroeid naar veertien leden. Op het eindejaarsfeest komen honderden mensen af. Consumpties zijn gratis, een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.

  • Oudjaarsdag 2022
    • 14.00 uur Tent open
    • 15:00 uur Optreden Friese zanger Sytse Haima
    • 18:00 uur Vuurwerkshow

Lees ook:

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

17123153 Akkrum oudjaar carbidkanon18123154 Akkrum oudjaar carbidkanon

Nog geen reacties.

(advertentie)