Akkrum.net

Ruim 250 inwoners van Akkrum, Nes en wijde omgeving kwamen naar de uitgestelde nieuwjaarsreceptie van eetcafé Kromme Knilles in Akkrum. Dank zij het zonnetje stonden de gasten zelfs buiten op het terras een biertje, wijntje of iets sterkers te nuttigen. De nieuwjaarsduik Akkrum Plonzt!, die aan de borrel voorafging, maakte het feest compleet.

De organisatie was in handen van de Stichting Akkrum-Nes Centraal, (ANC), de Merke-commissie, ondernemersvereniging VOAN en eetcafé Kromme Knilles. De bestuursleden ervan verwelkomden nagenoeg iedereen persoonlijk met nieuwjaarswensen en een consumptiebon. Twee beveiligers hadden een makkie. ,,De sfear is hjir o sa gemoedlik, hjir hoege wy neat te dwaan’’, aldus een van hen. Weliswaar werden polsbandjes uitgedeeld, maar controle er op was niet noodzakelijk.

Kromme Knilles was op een gegeven stampvol. De partytent ernaast, waar deejay JohanTerpstra uit Akkrum draaide, bleef aanvankelijk leeg, maar werd met opzwepende muziek al gauw een swingende dansvloer. De nieuwjaarshit “Happy New Year” van Abba deed daar wonderen.

Zonnebloemolie
Uitbater Rolf van der Veer, die een poosje de consumptiebonnen en polsbandjes bij de ingang verstrekte, kreeg van vrienden uit Grou een aardigheidje: een fles zonnebloemolie, waarmee ondanks alle vrolijkheid op de nieuwjaarsreceptie toch even werd stilgestaan bij de oorlog van Poetin in Oekraïne.

ANC-voorzitter Hans Anker was blij met de hoge opkomst en vooral ook dat broer Wim speciaal vanuit zijn huidige woonplaats Schingen naar de nieuwjaarsreceptie kwam. Als medebestuurslid was hij zijn blauwe overhemd met ANC-logo vergeten, maar het rode ANC-jasje van broerlief paste hem precies. ,,Wy ha gelokkich deselde maat’’, aldus Wim Anker, die zich na afloop door zijn vaste chauffeur – al twaalf jaar en Iraniër – Emad Tavakoli vanuit Akkrum naar huis liet rijden. ,,Ik mis Akkrum dochs wol, hear’’, liet hij zich aan een van de bezoekers ontvallen.

De oliebollen van bakker Marten Boonstra – met poedersuiker – raakten in de loop van de middag nagenoeg allemaal op. Ondanks het ontbreken van Oudjaarsteam Houwitzer met hun carbidkanon en vuurwerk – de gemeente verbood het afschieten ervan – was de nieuwjaarssfeer volop aanwezig. Drie grote spandoeken met de tekst “Lokkich Nijjier” dienden als achtergrond voor selfies, maar alleen het bestuur van ANC liet een foto van zichzelf maken.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Wouter van Steijn hangt het kleurrijke nieuwjaarsdoek opnieuw op22040255 Akkrum Nieuwjaarsborrel ophangendoek 1000

22040255 Akkrum nieuwjaarsreceptie oliebollen bar

Met de absolute tophit "Happy New Year" van Abba kreeg deejay Johan Terpstra uit Akkrum de voetjes van de vloer220402 Akkrum Nieuwjaarsreceptie deejay JohanTerpstra

Het bestuur van Akkrum-Nes Centraal voor het knalgele nieuwjaarsdoek, dat bedoeld was voor het maken van selfies: van links naar rechts Egbert Rorije, Dennis Gijsman, Wim Amker, Marten Boonstra, Hans Anker en Sietze Eelsingh.Het bestuur van Akkrum-Nes Centraal voor het knalgele nieuwjaarsdoek, dat bedoeld was voor het maken van selfies: van links naar rechts Egbert Rorije, Dennis Gijsman, WIm Akner, Marten Boonstra, Hans Anker en Sietze Eelsingh.

Nog geen reacties.

(advertentie)