Akkrum.net

Als leeuwen hebben de spelers van Voetbalvereniging Akkrum in juni 2022 om promotie naar de tweede klasse gevochten. Met 3-0 was de fusieclub HOC uit het Drentse Exloo en Odoorn een maatje te groot.

Met een bus vol supporters reist het eerste elftal van Voetbalvereniging Akkrum zondag 2 juni 2024 af naar het Groningse Sellingen voor de promotiewedstrijd naar de tweede klasse. Een deel van de fans komt met eigen vervoer. Voorzitter Egbert Rorije verwacht zo’n honderd supporters, die Akkrum naar de overwinning zullen juichen.

De kansen voor het Akkrumer elftal zijn heel behoorlijk, aldus Rorije. Het team heeft een goed seizoen achter de rug, terwijl Sellingen tegen degradatie vanuit de tweede naar de derde klasse aanhikt. ,,Foar de thúsploech is dit in kâns om yn de twadde klasse te bliuwen. Se hawwe al in protte ferlieswedstriden achter de rêch. Wy hawwe mear wûn dan ferlern en spylje om te promovearen, dan steane jo hiel oars yn it fjild.’’

Het succesvolle voetbal van de afgelopen seizoen komt voort uit een ,,leuke mix’’ van oudere en jongere spelers, vertelt voorzitter Rorije, die zelf ook trainer is. ,,Wy hawwe dit jier it kampioenskip net helle, mar der wurdt leuk fuotballe. De mannen kreëare kânsen en spylje goed.’’

Mocht Akkrum naar de tweede klasse promoveren, dan spelen ze meer wedstrijden in de drie noordelijke provincies. In Friesland spelen drie ploegen, de rest zit in Drenthe en Groningen. Voetbalvereniging Akkrum speelde in het seizoen 1995/1996 in de tweede klasse onder leiding van trainer Fokke Schouwstra.

De wedstrijd in Sellingen is de eerste in een reeks van drie. Als Akkrum wint, spelen ze een week later weer. Daarna volgt de finale op neutraal terrein en met een arbitraal trio, dus geen grensrechters van de spelende teams.

Foto's:Voetbalvereniging Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)