Akkrum.net

Geruisloos sluipt het eerste elftal van Voetbalvereniging Akkrum naar de promotieplaatsen, jagend op de concurrenten Drachten en Gorredijk. Maakt de club binnenkort na jarenlange afwezigheid een rentree in de tweede klasse, vraagt de sportverlaggever van de Leeuwarder Courant zich vandaag in een achtergrondartikel zich af. Twee gezichtsbepalende voetballers van toen en nu blikken terug en vooruit. Henny Overdiep (62) is namelijk de schoonvader van Jeroen Bosma (32), die sinds acht jaar een relatie heeft met Overdieps dochter Ingrid.

Vader Overdiep en zijn schoonzoon in spé zijn volgens de LC de dragende krachten van twee verschillende voetbalgerenaties in Akkrum, die op een doordeweekse avond zijn aangeschoven in de kantine van sportpark De Meine. Ze kennen elkaar goed. Wat heet: beiden komen geregeld bij elkaar over de vloer.

Akkrum opeens volop meedoet om promotie naar de tweede klasse. Het was vorig weekeinde alsof alle puzzelstukjes goed vielen voor de roodzwarten. Akkrum won zelf eenvoudig met 3-0 van De Blesse, terwijl koplopers Drachten en Gorredijk verrassend verloren. Net als Oerterp, dat de top 4 completeert.

En dus staat Akkrum, met de slotweken van het seizoen voor de deur, stevig op de derde plaats. De achterstand op Drachten en Gorredijk bedraagt nog maar twee punten. ,,Maklik wurdt it net”, weet Overdiep. ,,Se moatte oan ’e bak. Mar it kin.”

Met fanatisme, gekoppeld aan een prima voetballende ploeg en wellicht een portie geluk, is promotie voor Akkrum mogelijk. Bosma en Overdiep zijn ervan overtuigd. ,,Wy leauwe deryn”, zegt Bosma. ,,Oars hoege wy der ek net oan te begjinnen.”

Foto: Voetbalvereniging Akkrum

 

Nog geen reacties.

(advertentie)