Akkrum.net

Als leeuwen hebben de spelers van Voetbalvereniging Akkrum zondag om promotie naar de tweede klasse gevochten. Met 3-0 was de fusieclub HOC uit het Drentse Exloo en Odoorn een maatje te groot. De Akkrumers zijn ,,verliezers met opgeheven hoofd. Wat een wedstrijd, om kippenvel van te krijgen’’, aldus oud-speler Sietze Eelsingh, die zelf een kwart eeuw geleden een jaar lang in de tweede klasse meedraaide en graag had gezien dat de huidige selectie dat ook zou meemaken.

Zo’n tweehonderd fans van Akkrum reisden in drie bussen en eigen auto’s mee naar Oosterwolde. Met spandoeken, vlakken, rookpotten en vuurwerk omlijstten ze de wedstrijd op fantastische wijze, reageert doelman Michel Geertsma. Hij zag de bal weliswaar driemaal achter hem in de touwen gaan, maar ,,het was een onvergetelijke dag. Akkrum en zijn supporters hebben het fantastisch gedaan’’.

Voor trainer André de Vries, die na zes seizoenen afscheid neemt, zou promotie naar de tweede klasse de kroon op zijn werk zijn, maar een verdienstelijke tweede plek in de derde klasse C samen met de finale waren dat ook. Onder zijn leiding bleef Akkrum de afgelopen jaren in de top meedraaien.

In de wedstrijd in Oosterwolde kwam HOC sterk uit de startblokken, maar de ploeg had onvoldoende antwoord op het spel van de tegenstanders. De eerste goal kwam pas in de 62ste minuut. Tien minuten voor het einde viel het tweede doelpunt en in de slotminuut werd het lot bezegeld: 3-0.

De meegereisde fans zorgden voor een onvergetelijke sfeer rond het veld. Bijgaand een collage van foto’s en videofilmpjes, die door hen zijn gemaakt.

Een samenvatting op de regionale omroep RTV Drenthe, vanuit HOC bekeken.

220620 Akkrum voetbal finale cornervlag rook220620 Akkrum voetbal finale langefoto220620 Akkrum voetbal finale MichelGeertsmainrookwolk2220620 Akkrum voetbal finale rook publiek220620 Akkrum voetbal finale vlag