Akkrum.net

De voetbalverenigingen in Akkrum en Aldeboarn kijken heel tevreden terug over het eerste jaar van samenwerking tussen beide jeugdafdelingen. In de competitie van 2023/2024 is een aantal pupillenteams van jongeren tot twaalf jaar samengesmolten. Reden was de krimp van het aantal jeugdspelers in beide dorpen. Voor komend seizoen gaan beide clubs de samenwerking verder vorm geven.

 

Vier combinatieteams hebben deelgenomen aan de competitie waarbij er afwisselend in Akkrum dan wel in Aldeboarn is getraind en gespeeld. Ook voor komend seizoen worden weer vier teams samengesteld met spelers van beide verenigingen. De jeugdcommissies realiseren zich dat de ontwikkeling voor beide verenigingen nieuw is. ,,We zijn ervan overtuigd dat het altijd beter kan. Daarom vragen we feedback van alle betrokkenen, zodat we daarmee ons voordeel mee kunnen doen richting het nieuwe seizoen.’’

,,Het was ook dit jaar niet voor iedere leeftijdscategorie een makkelijke opgave om de teams rond te krijgen'', aldus de jeugdcommissie van Voetbalvereniging Akkrum, ,,Net als ieder jaar proberen we om de teams qua niveau goed bij elkaar te krijgen. Bij de ene lichting is er qua selectie meer mogelijk dan bij de andere. Daarbij gaat het vanwege een terugloop in leden steeds meer knellen om gelijkwaardige teams samen te stellen. We zitten niet meer in de luxe positie dat we in iedere leeftijdscategorie twee teams kunnen opstellen. Daarom moeten we soms keuzes maken waarbij we ons realiseren dat we niet voor iedereen de gewenste situatie kunnen creëren.'' Meer daarover op deze link.

Bij de foto: Het eerste jeugdteam van de jongens onder de elf jaar sloot het seizoen met een overwinning (5-4) op Blauw-Wit '34 af. Waar de spelers in september in de derde klasse begonnen, zijn ze via de tweede klasse op een knappe derde plek in de eerste klasse geëindigd.

Foto's: Voetbalvereniging Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)