Akkrum.net

Met een feestelijke bijeenkomst is de samenwerking tussen de voetbalverenigingen uit Akkrum en Aldeboarn dinsdag 5 september 2023 officieel bekrachtigd. De jongste spelers uit beide dorpen vormen komend seizoen vier teams van jongeren onder de zeven, acht en negen jaar. De terugloop van het aantal jonge leden is de reden voor de samenwerking. Voetbalvereniging Akkrum en Voetbalvereniging Oldeboorn willen het jeugdvoetbal voor beide dorpen op lange termijn behouden.

De startbijeenkomst met ondertekening werd op het voetbalterrein in Aldeboarn gehouden. De jonge voetballers van JO-8-1 fietsten daarvoor speciaal met hun ouders naar hun nieuwe trainingsplek. Ze werden verwelkomd door de voorzitters Egbert Rorije van Akkrum en Jelle Jacob de Vries van Oldeboorn. Nadat de laatste twee met hun handtekening de samenwerking formaliseerden, vermaakten de jongeren zich met penaltyschieten, flessenvoetbal en andere sportieve activiteiten.

Na de formele start in Aldeboarn fietsten de jeugdspelers en hun ouders en begeleiders naar in Akkrum, waar ze met opzwepende muziek en een paar rookpotten werden ontvangen. De avond werd afgesloten op het zonnige terras met patat en een frikandel. Ter afsluiting ontvingen de kinderen een bidon met de logo’s van beide voetbalverenigingen.

Competitieteams
Komend seizoen zullen vier teams van JO-7, JO-8 en JO-9 als samenwerkingsteam meedoen aan de voetbalcompetities in hun leeftijdscategorie. Ook wordt er gezamenlijk getraind, afwisselend in Oldeboorn en Akkrum. De trainingsverdeling is daarbij vooreerst afhankelijk van het aantal voetballers vanuit beide verenigingen.
 

In de oudere jeugd wordt er gespeeld in elftallen. Door op jonge leeftijd al met elkaar samen te gaan sporten verwachten de voetbalverenigingen dat het voor de jeugd ouder dan 12 jaar ook een vanzelfsprekendheid blijft om gezamenlijk te blijven sporten.

Vanuit beide voetbalverenigingen is er veel enthousiasme om de samenwerking met de jeugd succesvol neer te zetten en verder te bouwen met elkaar.

Foto's: Voetbalvereniging Akkrum

De topvoetballers-in-de-dop van JO 8-1 op de terugweg vanuit Aldeboarn naar Akkrum230905 Akkrum voetbal Aldeboarn Akkrum fiets

 

Voorzitters Jelle Jacob de Vries van Vv Oldeboorn (links) en Egbert Rorije van Vv Akkrum ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.230905 Akkrum voetbal Aldeboarn Akkrum samen

 

230905 Akkrum voetbal Aldeboarn Akkrum samen groep

Nog geen reacties.

(advertentie)