Akkrum.net

Op de plek van de verouderde huurwoningen aan de Lange Miente in Akkrum heeft woningcorporatie Elkien plannen voor 21 nieuwe energiezuinige woningen met eigen tuin. De twee gebouwen met duplexwoningen - met de namen Burgerzin en Eendracht - zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van de tijd. Ze worden gesloopt. De huidige huurders moeten in december 2025 uit hun woningen zijn.

Het grootste gedeelte van de nieuwe woningen, zestien in totaal, is bestemd voor een of twee personen. Ze worden gebouwd in blokken van vier. Een blok van vijf woningen is geschikt voor gezinnen. Met zonnepanelen, vloerverwarming en zonder gas zijn deze woningen helemaal energiezuinig. Vergelijkbare woningen zijn eerder aan de Sinnebuorren in Akkrum gebouwd.

Tijdens een tweede informatiebijeenkomst op maandag 17 juni 2024 heeft Elkien de plannen aan bewoners toegelicht. Eerder waren zij al van de voorgenomen sloop op de hoogte gesteld. De huidige bewoners krijgen de mogelijkheid om terug te keren in een nieuwbouwwoning. De komende periode voert Elkien persoonlijke gesprekken met alle bewoners.

Op bovenstaande illustratie een beeld van de nieuwe woningen aan de Lange Miente. Bij de verdere uitvoering van de plannen kan de plannen op details nog wijzigen.

Illustratie: Woningcorporatie Elkien

Nog geen reacties.

(advertentie)