Akkrum.net

De Kinderboekenweek van de beide scholen in Akkrum is woensdag 5 oktober 2022 met feestelijke activiteiten gestart. Doel is om leerlingen meer aan het lezen te krijgen. Ook Bibliotheek Akkrum organiseert deze week verschillende activiteiten.

Voor het eerst sinds een aantal jaar konden de leerlingen van OBS Akkrum weer samen in de gemeenschappelijke ruimte It Bynt. Vijf leerlingen droegen een gedicht voor, terwijl juf Janneke een verhaal voorlas over een kikker die uiteindelijk een prins bleek te zijn. Als afsluiter hebben de leerlingen met z'n allen het kinderboekenweeklied van Kinderen voor Kinderen gezongen.

Tot aan de herfstvakantie heeft iedere klas zijn eigen invulling voor het thema Gi-ga-groen. De hele week wordt extra (voor)gelezen, de school is versierd en overal zijn boeken te vinden. De groepen 7 en 8 van OBS Akkrum organiseren een voorleeswedstrijd. Het gaat deze dagen vooral om lezen en leesplezier.

Leerlingen van de Ds. Hasperschool organiseerden op het schoolplein een Gi-Ga-Groene Modeshow, waar de mannequins onder andere in legergroen over een knalroze loper liepen. Op de eerste dag van de Kinderboekenweek vermaakten de leerlingen zich ook met zang en dans.

In It Bynt van OBS Akkrum wordt voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar op vrijdagavond 7 oktober de muzikale, lachwekkende en vooral heel groene familievoorstelling Migraine Meu, een prinses die in Friesland heeft geleefd

Foto: OBS Akkrum, fotocollage Ds. Hasperschool

Nog geen reacties.

(advertentie)