Akkrum.net

Met verschillende activiteiten viert Bibliotheek Akkrum de jaarlijkse Kinderboekenweek, die van 5 tot en met 16 oktober 2022 wordt gehouden. Kinderen kunnen naar een familievoorstelling, meedoen aan een LEGOchallenge en levend ganzenbord of een solarbloem knutselen. Ook zijn er allerlei andere activiteiten. Het thema ‘Gi-Ga-Groen’ zet in de feestweek kinderboeken over de natuur, dieren en milieu centraal.

Voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar is er de muzikale, lachwekkende en vooral heel groene familievoorstelling Migraine Meu, een prinses die in Friesland heeft geleefd. Kinderen van 3 t/m 6 jaar kunnen genieten van het prentenboek ‘Koeien zeggen boe’, hun eigen limonade melken, knutselen en op de foto. Kinderen van 6 t/m 10 jaar kunnen meedoen aan het levend ganzenbord spel in de Bibliotheek. Ze leren alles over de ganzentrek en iedereen maakt zijn eigen pion. Na afloop krijgen alle kinderen de papieren versie mee naar huis om thuis nog eens te kunnen spelen.

Voor alle kinderen die gek zijn op bouwen met LEGO is er een heuse challenge: wie bouwt het tofste, grappigste, mooiste of raarste fantasiedier? En omdat zonne-energie Gi-Ga Groen is, kan in de bieb Akkrum ook nog een solarbloem worden gemaak. De uitdaging is om de gemaakte zonnebloem te laten draaien met behulp van de zon.

Geef je op voor de activiteiten op www.bmf.nl/kbw.

Kijk ook in de agenda van Akkrum.net voor alle informatie.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)