Akkrum.net

De interactieve fietsroute van 52 kilometer met daarin onder andere Akkrum en Nes laat nog op zich wachten. Het streven was om het project voor de zomer klaar te hebben. Vanwege vakanties zal de afronding iets langer gaan duren, laat initiatiefnemer stichting ‘n Gouden Plak in Heerenveen weten.

De vertraging komt ook doordat een aantal personen, die medewerking verleent, nog geen tijd had. Ook op locaties die in de route worden opgenomen, kon nog niet worden gewerkt. Fietsers worden straks op tien locaties op de route meegenomen in de geschiedenis en cultuur van de dorpen. Ook over sporters die er vroeger en nu nog wonen, wordt verteld.

De nieuwe fietsroute maakt onderdeel uit van de tien beleefroutes, die de afgelopen jaren voor gemeenten in Zuidoost-Friesland zijn ontwikkeld. De nieuwe fietsroute door de gemeente Heerenveen heeft het thema sport en bewegen. De route gaat straks dwars door wat de makers “Het Andere Friesland” noemen: Heerenveen, Akkrum, Oranjewoud en Aldeboarn, maar ook bijvoorbeeld het laagveenmoeras De Deelen.

De fietsroute kan ook in twee delen van elk dertig kilometer worden gereden en is gericht op fietsers met een e-bike en sportieve fietsers. Zij kunnen de filmpjes en verhalen straks met een app van het platform IZI op hun mobiele telefoon bekijken.

Op de website van Zuidoost-Friesland staat een overzicht met inmiddels gemaakte routes.

Lees ook:  Sportief Akkrum-Nes in interactieve fietsroute

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)