Akkrum.net

Soortgelijke fietsroutes als die straks langs Akkrum en Nes komt, zijn al beschikbaar in onder andere de gemeente Weststellingwerf. Op de foto bekijken fietsers op hun mobiele telefoon de informatie over de boerderij waar ze langs fietsen als onderdeel van een fietsroute langs agrarische bedrijven bij Wolvega. Onder andere interviews met de boeren in beeld, geluid en tekst zijn te bekijken, te beluisteren en te lezen.


Akkrum en Nes worden opgenomen in een interactieve fietsroute van 52 kilometer door de gemeente Heerenveen. Onderweg worden fietsers op tien locaties meegenomen in de geschiedenis en cultuur van de dorpen, maar ook sporters die er vroeger en nu nog wonen. De nieuwe fietsroute maakt onderdeel uit van de tien beleefroutes, die de afgelopen jaren voor gemeenten in Zuidoost-Friesland zijn ontwikkeld. De nieuwe fietsroute door de gemeente Heerenveen heeft het thema sport en bewegen.


De route gaat straks dwars door wat de makers “Het Andere Friesland” noemen: Heerenveen, Akkrum, Oranjewoud en Aldeboarn, maar ook bijvoorbeeld het laagveenmoeras De Deelen. De bedenkers zijn op zoek naar onderwerpen voor de documentaires, die de fietsers onderweg op hun mobiele telefoon kunnen beluisteren en bekijken. Ze willen bekende en onbekende sporten en sporters in de kijker zetten en zijn ook benieuwd naar verhalen en feitjes over sport in de regio.

De fietsroute kan ook in twee delen van elk dertig kilometer worden gereden en is gericht op fietsers met een e-bike en sportieve fietsers. Zij kunnen de filmpjes en verhalen straks met een app van het platform IZI op hun mobiele telefoon bekijken.

Op de website van Zuidoost-Friesland staat een overzicht met inmiddels gemaakte routes.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)