Akkrum.net

Voor AWS Eendracht is NL Doet een traditionele vrijwilligersdag voor de start van het seizoen. Samen met een ploegje vrijwilligers is hard gewerkt aan het gereedmaken van de voorzieningen van de Watersport in Akkrum-Nes. Onder het genot van een kop koffie werd in nieuw ingerichte passantenhaventerrein een sopje door het havenkantoor gehaald.

Een van de klussen was het terugplaatsen van de stroompalen in de verenigingshaven. Na de renovatie van het sloepengedeelte van de haven waren deze tijdelijk gedemonteerd. Havenbeheerder Giraar van Schijndel is tevreden over de opbrengst. ,,Het was nog best even een puzzel om de waterslang weer werkend te krijgen, maar het is gelukt”, aldus een tevreden Van Schijndel.

De herinrichting van het het gebied rondom de passantenhaven, vervult bestuurslid en havenmeester Ina Sterkenburg met tevredenheid: “Het is heel netjes geworden”, licht zij haar tevredenheid toe. ,,En als nu ik de vlag van onze vereniging weer in top van de mast zie, ben ik best trots op onze vereniging. AWS Eendracht is met de havenmeesters toch de gastheer en -vrouw voor de watersporttoeristen in ons dorp. Daar ben ik best trots op”, aldus Sterkenburg.

Het havenkantoor is gedurende het hele seizoen dagelijks van 16:00 tot 17:00 uur geopend. Naast de inning van de havengelden vervullen de havenmeesters ook een soort VVV-functie. “We maken de mensen wegwijs en wijzen hen op alle leuke activiteiten die er te doen zijn in ons mooie dorp te doen zijn. We zijn heel blij dat we ons team weer hebben kunnen versterken met twee nieuwe havenmeesters.”

AWS Eendracht bestaat dit jaar honderd jaar. In het kader van het jubileum wordt er door de commissies hard gewerkt aan speciale edities van alle activiteiten, die er door de vereniging worden georganiseerd. Een van de voorbeelden daarvan is het cadeau dat AWS Eendracht samen met de inwoners van Akkrum-Nes aan de jeugd wil geven: kosteloze deelname aan de start van het jeugdzeilseizoen tijdens de zwembadles in Sneek.

Inwoners van Akkrum-Nes kunnen deze actie steunen door hun Poiesz-jeugdsponsormunten te doneren aan AWS Eendracht. Lees ook:

Foto's: AWS Eendracht

tSchrobben en dweilen in het toiletgebouw bij de passantenhaven240316 Akkrum NLDoet AWSEendracht 3

De clubvlag fier in top240316 Akkrum NLDoet AWSEendracht

 

Geen onkruid meer te bekennen...240316 Akkrum NLDoet AWSEendracht 4

 

Nog geen reacties.

(advertentie)