Akkrum.net

De honderdjarige watersportvereniging AWS Eendracht trakteert de jeugd uit Akkrum op zwembadles. Dat doet ze met de gehele opbrengst van de Poiesz Jeugdsponsoractie 2024. Het letterlijk spetterende cadeau ter ere van het eeuwfeest is bestemd voor alle leerlingen van groep 5 en 6 van de basisscholen. Kinderen uit deze groepen mogen op 13 april 2024 aanstaande gratis meedoen aan de jaarlijkse zwembadles in zwembad ’t Rak in Sneek.

De zwembadles vormt de traditionele aftrap van het jeugdzeilen van AWS Eendracht. In het beschutte, warme en veilige zwembad oefenen kinderen op speelse wijze wat ze moeten doen als hun Optimist omslaat of hoe het is om met een reddingvest te zwemmen. De lessen worden verzorgd door studenten van CIOS-watersport. Zij staan onder begeleiding van hun docenten.

Een van die docenten, Ingeborg Posthuma, helpt al sinds jaar en dag bij de organisatie van het jeugdzeilen van AWS Eendracht. ,,De vereniging verbindt ons via het water”, aldus Posthuma, ,,We willen dat ieder kind in Akkrum-Nes op een laagdrempelige manier met de zeilsport kennis kan maken. En zeg nou zelf: wat is er nou leuker dan te kunnen zeggen dat je op zeilen zit?”

Hans Tuinenga, ook lid van de jeugdcommissie van AWS Eendracht knikt instemmend. ,,Het jubileum van de vereniging is een mooie aanleiding om de jeugd van Akkrum-Nes dit jaar een cadeau te geven”, aldus Tuinenga, ,,Daar hebben we de inwoners van Akkrum en Nes voor nodig! Dus hierbij de oproep aan iedereen: geef jij de jeugd van Akkrum-Nes een mooi cadeau?”

Iedereen kan AWS Eendracht steunen door de jeugdsponsormunten van de Poiesz in de buis van AWS Eendracht te plaatsen. De jeugdsponsoractie van de Poiesz loopt tot en met 7 april 2024.

Foto/video: AWS Eendracht

Nog geen reacties.

(advertentie)