Akkrum.net

Astronaut André Kuipers komt zaterdag op de tiende Reuzedei op zaterdag 28 mei 2022 tweemaal in de Terptsjerke in Akkrumte spreken. Reden is dat de organisatoren een grote opkomst verwachten. Zowel vlak voor de middagpauze doet hij zijn lezing over duurzaamheid. Belangstellenden hebben dan twee kansen om langs te komen, aldus de Reuzedei-commissie.

André Kuipers is de tweede ruimtevaarder, die voor een Reuzedei-lezing naar Akkrum komt. Wubbo Ockels was in 2012 de eerste Reus, die tijdens het duurzaamheidsevenement een lezing hield. Op het gebied van duurzaamheid is Kuipers al sinds jaar en dag actief. Hij is onder andere ambassadeur van het WereldNatuurFonds (WNF) en de Nacht van de Nacht-campagne, die lichtvervuiling tegengaat.

Duurzaamste Akkrumer
Na afloop van de lezing in de Terptsjerke wordt ook de Duurzaamste Akkrumer onderscheiden. Het is nog onbekend wie dat is. Het ereteken ging in 2019 naar Renskje Hietkamp, omdat ze toen al twaalf jaar de jaarlijkse Himmeldei organiseerde. Twee jaar eerder viel de eer te beurt aan het trio André Tanis, Jan ten Dam en Steven van Sinderen, die vrijwel dagelijkse vuil op straat opruimen.

Foto: Spaceplays/André Kroon

Nog geen reacties.

(advertentie)