Akkrum.net

Met acht gastgezinnen, waar tien volwassenen en tien kinderen onderdak hebben, loopt Akkrum-Nes in de gemeente voorop als het om de opvang van Oekraïners vluchtelingen gaat. Over heel Heerenveen verspreid zijn in totaal 45 vluchtelingen opgevangen. De website AkkrumHelpt.nl geeft actuele informatie voor gastgezinnen. De algemene informatiepagina over Oekraïne van de gemeente Heerenveen blijft enigszins achter als het om de hoeveelheid informatie en de actualiteit gaat.

De informatie op de AkkrumHelpt.nl is gebaseerd op basis van ervaringen van de betrokken gastgezinnen. Ze zoeken rechtstreeks contact met bijvoorbeeld de OBS Akkrum en kinderopvang Friesland, die kinderen uit Akkrum-Nes en omgeving kunnen opvangen. ,,Iedereen is vrij om een school of kinderopvang te kiezen, maar soms is het ook fijn voor Oekraïense kinderen om onderling contact te hebben.’’

Clubs en verenigingen uit Akkrum hebben zich concreet bij Doarpsbreed Helpt gemeld of waren aanwezig waren op de informatieavond om daar het aanbod neer te leggen. Zodra er nieuws op dat gebied is, wordt de site AkkrumHelpt.nl weer bijgewerkt.

Vraag en Aanbod
Op de pagina Vraag en Aanbod staan zaken, die gastgezinnen nog nodig hebben of die worden aangeboden. AkkrumHelpt.nl zoekt nog naar een locatie in Akkrum voor spullen, die de vluchtelingen kunnen gebruiken. Doel is om een verzamelpunt te creëren waar Oekraïners gratis kunnen winkelen.

Opticien
Ondernemers bijvoorbeeld kunnen ook een bijdrage doen; heel concreet is er een opticien nodig die helpt. ,,Mensen krijgen wel leefgeld, maar hebben het niet breed. Als ze grote uitgaven voor bijvoorbeeld een bril of anderszins moeten doen, dan slaat dat een heel gat in hun inkomen. Zo zullen er meer vragen komen en we willen iedereen vragen mee te denken in wat ze zouden kunnen betekenen. Tweedehands kleding is niet nodig, die hebben we momenteel in overvloed.’’

Illustratie: Moune.nl

Lees ook:

- Website AkkrumHelpt.nl voor gastgezinnen Oekraïners 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)