Akkrum.net

Wethouder Hedwich Rinkes (links) opende de Lantearne Tún met het loslaten van tien duiven.

Met het loslaten van tien duiven heeft wethouder Hedwich Rinkes van de Heerenveen de Lantearne Tún in Akkrum zaterdagochtend officieël geopend. Meer dan honderd belangstellenden, dorpsgenoten, vrijwilligers en sponsoren waren hierbij aanwezig.

Wethouder Rinkes toonde zich blij met de nieuwe ontmoetingsplek in Akkrum. “In veel dorpen zien we dat er minder mensen in de kerk komen, zoekende naar het behoud van de functie van de kerk is dit een mooi voorbeeld. De tuin is voor het hele dorp. Daarmee wordt voorzien in de behoefte om bij elkaar te komen, om buiten te zijn in de natuur en met elkaar stil te staan hoe mooi het leven kan zijn. In deze ingewikkelde wereld kun je hier tot rust komen.’’

Wethouder Rinkes vindt de Lantearne Tún niet alleen een prachtige ontmoetingsplek. ,,Wij zijn er ook trots op. Vanuit de invalshoek biodiversiteit en klimaatadaptie vind ik het prachtig dat jullie alles met de natuur hebben gedaan. Geen verstening, maal wel gewoon graspaden en water voor de planten uit de natuur. Geweldig dat dit zo gecreëerd is”.

Felicitaties waren er ook van de voorzitter Eelco Sixma van de Doarpskeamer ED. Hij overhandigde een zwerfkei met de tekst “Alles wat aandacht krijgt, groeit”. Hij sprak de wens uit dat verenigingen en instellingen uit Akkrum veel activiteiten gezamenlijk oppakken ten behoeve van het dorp.

De tuin is vrij toegankelijk via de Boerestege vlakbij de Terptsjerke en is elke dag open.

Lees ook: – Kerk verwelkomt Akkrum in Lantearne Tún

Foto's: Gepke WIelinga

Wethouder Rinkes laat tien duiven van Berend Otten los.220521 Akkrum LantearneTun opening duiven

220521 Akkrum LantearneTun opening accordeon220521 Akkrum LantearneTun opening kei220521 Akkrum LantearneTun opening overzicht220521 Akkrum LantearneTun opening overzicht groep

Trompettist Jesper Boermans speelt voor de ongeveer honderd aanwezigen.20220521 Akkrum opening Lantearnetun trompettist

Nog geen reacties.

(advertentie)