Akkrum.net

Martin Cnossen geeft een inspiratiesessie over toerisme en recreatie
De derde inhoudelijke inspiratiesessie wordt verzorgd door Martin Cnossen van Merk Fryslân. Hij geeft de deelnemers een inkijkje in de omslag van denken over toerisme en recreatie in Friesland. Wat voor een bezoeker wil je aanspreken? Met welk aanbod en met welk verhaal wil je die bezoeker verleiden om naar onze leefomgeving te komen? En is daarin een goede boterham te verdienen?
 
Interessant is voor de bezoeker = interessant voor de bewoner!
Dat kan als je ervan uitgaat dat wat interessant is voor de bezoeker, ook interessant is voor de bewoner. Hij pleit ervoor om te kiezen voor groene kwaliteit van leven. Waarom is het leven zo fijn in Fryslân? Hoe kun je de karakteristieken van het leven in en rond Akkrum-Nes van waarde laten zijn voor de toeristische economie? Wat kunnen we doen om Akkrum en Nes als bestemming ook buiten het piekseizoen interessant te laten zijn?
Het verhaal van Cnossen is gelardeerd met voorbeelden van bestemmingstoerisme in Fryslân, die de kwaliteit van het landschap en leven versterken.
 
Inspiratie voor het gesprek!
De inhoudelijke inleidingen van de tweedaagse ontwerpconferentie Romte Akkrum-Nes zijn bedoeld als inspiratie voor de verschillende tafels, waaraan de diverse deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de ruimtelijke toekomst van Akkrum en Nes. Aan elke tafel zitten diverse landschapsarchitecten, die al tekenend een verslag maken van de gesprekken.
  • Volg deze nieuwsfeed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen tijdens deze twee dagen.