Akkrum.net

Een inloopavond voor buren en omwonenden van hotel Goerres in Akkrum kunnen maandagavond meer informatie krijgen over de tijdelijke opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. In een brief heeft burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen betrokken partijen uitgenodigd. Ze kunnen van half acht tot negen uur vrij inlopen en vragen stellen.

Ondanks dat particulieren in Akkrum al sinds maart 2023 met elkaar zo’n twintig Oekraïners opvangen, verwacht de gemeente wel vragen. Niet alleen over de komst per 1 december van een kleine veertig vluchtelingen zelf, maar ook vragen over personele inzet, dagindeling, onderwijs, zorg en de duur van opvang in het hotel-restaurant. Behalve de burgemeester zijn ook ambtenaren van de gemeente en andere betrokkenen rond vluchtelingenopvang aanwezig om vragen te beantwoorden.

Met circa veertig vluchtelingen is Hotel Goerres is de tweede locatie in de gemeente Heerenveen waar Oekraïners worden opgevangen. Hotel Heerenveen heeft 180 mensen gehuisvest; dat worden er tweehonderd. De hotelbedden worden door de gemeente gehuurd. Particulieren in Akkrum vangen sinds maart 2023 met elkaar zo’n twintig Oekraïners op.

  • Maandag 21 november 2022 19.30-21.00 uur hotel Goerres
Lees ook:

Foto's: Hotel-restaurant Goerres

Nog geen reacties.

(advertentie)