Akkrum.net

Een verstoorde relatie heeft geleid tot het vertrek van dansschool Dansen in Friesland uit de Utingeradeelhal in Akkrum. Het sporthalbestuur kondigde medio 2021 aan dat de huur per 1 januari 2022 zou worden opgezegd. Omdat de dansschool geen alternatief onderdak kan vinden, worden de dansers tot nu toe gedoogd.

Vanaf 1 augustus 2022 wil het bestuur weer zelf over de Blauwe Zaal kunnen beschikken. Vanwege de grote vraag uit het Akkrumer verenigingsleven wil de stichting de zaal ombouwen tot multifunctionele accommodatie. Lees meer daar over op `Utingeradeelhal wil aanbod zalen voor Akkrum-Nes vergroten`'.

Pand Bogra-Matic

Eigenaresse Sherryl-Joy Cramer van Dansen in Friesland is sinds medio vorig jaar op zoek naar een alternatieve ruimte voor haar dansers, die ze vrijwel dagelijks in de sporthal les geeft. Het vroegere pand van Bogra-Matic aan de Spikerboor leek een optie. Het gebouw ligt naast de sporthal. De nieuwe eigenaar Teo Welles diende een verzoek in om het bestemmingsplan te wijzigen.

Ondanks de maatschappelijke functie van de dansschool ziet de gemeente Heerenveen geen mogelijkheid om de bedrijfsbestemming van dat pand om te zetten in de bestemming sport. ,,Een dansschool kan afbreuk doen aan het functioneren van de aangrenzende bedrijven. Daarnaast is er een tekort aan bedrijfsruimte’’, aldus burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Stroeve communicatie
De gemeente is sinds maart 2022 met de dansschool en de sporthal in gesprek. Dat heeft niet geholpen. Het bestuur van de Utingeradeelhal geeft aan dat de onderlinge communicatie stroef verloopt en er een betalingsachterstand is. Burgemeester en wethouders waarderen dat het stichtingsbestuur desondanks de dansschool tot 1 augustus 2022 gebruik van de Blauwe Zaal laat maken.
 

De dansschool zelf wil graag in de Utingeradeelhal blijven en blijft intussen zoeken naar een andere locatie. Waar mogelijk steekt de gemeente de helpende hand toe. Sherryl-Joy Cramer licht vandaag de betrokken leden per mail over de ontstane situatie in.

Archieffoto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)