Akkrum.net

De gemeente Heerenveen gaat met zorgcentrum Leppehiem in Akkrum in gesprek over de sluiting van het zwembad. ,,We willen meedenken over een eventuele oplossing’’, aldus wethouder Sybrig Sijtsma naar aanleiding van CU-raadscommissielid Klazina Bontekoe donderdagavond in de raadscommissievergadering Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Wethouder Sijtsma vertelde nog niet op de hoogte te zijn van de plannen om het bad in Akkrum te sluiten. Tijdens een gesprek in juni 2022 had directeur Paul Mutsaers aan ambtenaren laten weten dat de exploitatie een punt van zorg was. ,,Hij vertelde dat het financieel lastig was’’, aldus Sijtsma.

Negen van de 31 uitgenodigde raadsleden waren tijdens een bijeenkomst dinsdagavond in Akkrum wel over de plannen van zorgcentrum Leppehiem geïnformeerd. Voor het CU-raadslid Bontekoe was dat reden om in de raadscommissie vragen te stellen. Ze vroeg of het college van burgemeester en wethouders de noodzaak van een zwembad in een watersportdorp ziet. Wethouder Sijtsma bevestigde dat het bad ,,een belangrijke rol in het dorp speelt’’.

Lees ook:

Foto's: De Badmeester

Nog geen reacties.

(advertentie)