Akkrum.net

Wethouder Gerrie Rozema tijdens haar toespraak op het schoolplein

Met het planten van drie fruitbomen heeft wethouder Gerrie Rozema van de gemeente Heerenveen de vergroening van het plein van de Brede School officieel afgerond. Ze deed dat met hulp van telkens twee leerlingen per boom. Samen met de veertien bomen van het project Bosk Akkrum zorgen de appelbomen in de zomer voor extra schaduw. Daarmee zullen de leerlingen flink minder van last hebben van de zon, aldus de wethouder. Bovendien kunnen ze straks echte Elstar-appels plukken én eten.

Een deel van het betegelde schoolplein, waar de Ds. Hasperschool, OBS Akkrum en kinderopvang SKF van gebruik maken, is voor het bomenproject ingeruild.. Samen met de ouders haalde de organiserende ouderkerngroep in één weekend drieduizend tegels weg, ze kruiden heel wat kubieke meters aarde naar de plek waar de bomen geplant zouden worden en zorgden ook voor hemelwaterafvoer rondom het plein. Als dank voor hun inzet voor de vergroening van het schoolplein kregen de leden van de kerngroep van ouders een groen olijfboompje van de directies van OBS Akkrum en de Ds. Hasperschool.

De kinderen van de groepen 3, 4 en 5 gooiden allerlei soorten zaadbommen in de groenstrook onder de bomen. Daar groeien komend voorjaar en zomer allerlei bloemen in de meest uiteenlopende kleuren.

Lees ook: Bliksemactie: 3000 tegels uit schoolplein gewipt

Foto's: Ds. Hasperschool

221119 Akkrum OBS fruitboomplanten wethouder

221130 Akkrum BredeSchool plantenfruitbomen

Nog geen reacties.

(advertentie)