Akkrum.net

Met een bliksemactie hebben tientallen ouders en leerlingen van de beide basisscholen in Akkrum zaterdag 15 oktober 2022 vol enthousiasme en in een mum van tijd in totaal drieduizend tegels uit het schoolplein gewipt. Op die plek komen straks veertien bomen van Bosk Akkrum. Ze zorgen voor meer schaduw en veel meer groen op het schoolplein, een belangrijke wens van de Ds. Hasperschool en OBS Akkrum.

Walnootbomen, knotwilgen, berken, een meerstammige kers en twee abelen sieren straks de rand van het schoolplein. Voordat de gemeente de bomen plant, vindt nog grondverbetering plaats. Akkrum Hoveniers & Kraanwerken haalt alle zand en puin weg en brengt de nieuwe grond aan.

De bomen en struiken zullen in de eerste periode na aanplant nog vrij kwetsbaar zijn. Om ze te beschermen worden de plantvakken eerst een tijdje afgezet. De heggen worden komende week tijdelijk weggehaald en worden later weer terug geplant. Kleine struiken worden aangeplant en de grond worden ingezaaid met een geschikt gras-kruidenmengsel.

De kosten voor de vergroening komt grotendeels uit een financiële bijdrage van het Innovatiefonds Samen voor Biodiversiteit, dat 25.000 euro voor het plan Bûtenlokaal in Akkrum-Nes beschikbaar stelde. Het tegelwippen is de eerste actie in een veel bredere ambitie om de hele omgeving rond het schoolplein groen, aantrekkelijk en duurzaam te maken.

Foto's: Brede School Akkrum

221015 Akkrum school resultaat221015 Akkrum school tegels221015 Akkrum school tegels2221015 Akkrum school tegels2 kranen221015 Akkrum school tegels2 sjouwen221015 Akkrum school tegels2 sjouwen2

Nog geen reacties.

(advertentie)