Akkrum.net

Eetcafé Kromme Knilles in Akkrum gaat per 1 juni 2022 over in andere handen. Eigenaren Lena Mud en Rolf van der Veer hebben hun café-restaurant verkocht aan een stel, dat de afgelopen vier jaar in de horeca op Curaçao heeft gewerkt. Mark Heida, oorspronkelijk uit Oudeschoot, en zijn vriendin Simone Luttikhuis uit Nuenen troffen elkaar op het Caribische eiland en komen terug naar Nederland om zich op een nieuw avontuur te storten.

De huidige eigenaren van Kromme Knilles zijn helemaal in hun nopjes met het horecaduo. ,,Een lot uit de loterij’’, reageert Rolf van der Veer opgetogen, ,,Voor ons, voor Akkrum en voor al onze gasten is dit de mooiste partij om het café van ons over te nemen.’’ De nieuwe eigenaren willen Kromme Knilles op de manier voortzetten, zoals Rolf van der Veer en Lena Mud het hebben opgebouwd en neergezet: een gezellig eetcafé waar iedereen zich thuis voelt, een borrel kan drinken en lekker kan eten.

Na 21,5 jaar waren Rolf van der Veer (54) en Lena Mud (52) op zoek naar een andere uitdaging. ,,Met veel plezier, elan en passie hebben we Kromme Knilles al die jaren gerund. We hadden best nog een paar jaar verder gekund, maar dit kwam vrij onverwacht op onze weg. Binnen anderhalve week was de koop gesloten.’’

Mark Heida en Simone Luttikhuis willen met dezelfde groep medewerkers verder. Ook Tirsa van der Veer, die sinds een aantal jaren haar ouders helpt, gaat mee over. Ze gaan verder waar Rolf van der Veer en Lena Mud zijn aanbeland: zij hebben Kromme Knilles als eetcafé letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet. Na twee jaar coronapandemie zit het café in de weekenden en ook door de week stampvol. ,,De mensen komen uit de hele provincie naar Akkrum om een hapje te eten. Je weet soms niet wat je overkomt, zo druk is het dan’’, aldus Rolf van der Veer.

De eerste twaalf jaar was Kromme Knilles een echt dorpscafé. Nog maar zo’n tien jaar geleden vond de omschakeling naar eetcafé plaats. Biljartclub Akkrum op de donderdagavond en de Kromme Knilles Darters op dinsdag kunnen straks gewoon blijven trainen. Ook de verenigingen en clubs uit Akkrum blijven welkom om te vergaderen. De in 2019 compleet verbouwde en sfeervolle bovenzaal is voor de gasten een van de absolute trekkers.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Lees ook: Curacao’s horecaduo naar Akkrumer eetcafé

Nog geen reacties.

(advertentie)