Akkrum.net

Mark Heida en Simone Luttikhuis konden op Curaçao al kennismaken met Kromme Knilles. Bij een van de restaurants hangt het bordje met het logo van het Akkrumer eetcafé, dat op 1 juni 2022 hun nieuwe uitvalsbasis wordt.

De nieuwe eigenaren van eetcafé Kromme Knilles in Akkrum, Mark Heida (24) en Simone Luttikhuis (24), wonen inmiddels vier jaar op Curaçao. Hij is afkomstig uit Oudeschoot, zij uit het Brabantse Nuenen. ,,We hebben elkaar in november 2019 op dit mooie eiland ontmoet’’, vertelt het stel vanaf het zonnige strand ten zuiden van Willemstad.

Na de horecaopleiding aan ROC Friese Poort is Mark Heida voor een nieuw avontuur naar Curacao vertrokken. Hij werkte eerst in de bediening bij restaurant Zest en ging al snel als leidinggevende bij het Chogogo Dive and Beach Resort aan de slag. ,,Hier heb ik drie jaar met heel veel plezier gewerkt en veel geleerd. Direct na mijn opleiding had ik al de droom om een eigen restaurant te hebben. Ik heb er enorm veel zin in.’’

Simone Luttikhuis volgde de opleiding Marketing, Communicatie & Evenementenorganisatie op het Summa College te Eindhoven. Nadat ze haar diploma haalde, wilde ze het roer compleet omgooien. ,,Ik heb een sprong in het diepe gemaakt, in een nieuwe branche: de horeca, in een nieuw land en in een nieuwe cultuur.’’ Ze startte in de bediening bij Zanzibar Beach & Restaurant in Willemstad. Na anderhalf jaar groeide ze door tot leidinggevende.

Simone Luttikhuis: ,,Door dit hele avontuur heb ik steeds meer passie voor het vak gekregen. Om dit samen met Mark te mogen waarmaken, is onbeschrijfelijk. Ik kan niet wachten om mij als Brabander in Friesland te vestigen. Ik kijk daar enorm naar uit. We zijn beide erg nieuwsgierig naar ons volgende avontuur en verwelkomen iedereen heel graag als gastheer en gastvrouw in Akkrum.’’

Lees ook: Kromme Knilles over in andere handen

Er is één reactie:

  • Hoi Mark, van 4 april tot 19 april was ik op het Chogogo resort. Ik was die man uit Delfstrahuizen. Paar keer met jou gesproken over jullie uitdaging in Akkrum. Staat ook een leuk artikel in Akkrum net. Wens jou en jouw vriendin veel geluk in Akkrum en kom binnenkort bij jullie eten.

     

    Roel de Boer

(advertentie)