Akkrum.net

Met het volmaken van een kwart eeuw aan nieuws en informatie viert de lokale nieuwssite Akkrum.net in 2024 zijn 25-jarig bestaan. Oprichter Paul Hettinga deed de site op 1 januari 2022 over aan journalist Alex J. de Haan, die er een hobbyproject van maakte, maar in de praktijk bijkans dagelijks aan de nieuwsvoorziening werkt. Voor de trouwe lezers uit Akkrum, Nes (H) en wijde omgeving is het medium inmiddels een bron van actualiteiten en achtergronden uit eigen omgeving.

De start van de website in april 1999 was van Simmer 2000, het jaar waarin vanwege de eeuwwisseling in de hele provincie activiteiten werden georganiseerd voor onder andere de Friezen ‘om utens’. Acht procent van de eerste negenhonderd bezoekers van de nieuwe site kwam uit het buitenland. Nog steeds trekt Akkrum.net lezers van over de hele wereld. Momenteel lezen gemiddeld zo’n beetje tweeduizend mensen een bericht of achtergrondverhaal op de site, sommige artikelen trekken een veelvoud daarvan aan lezers. Ook de agenda, waarop lezers zelf hun activiteiten kunnen aanmelden, en het Prikbord zijn drukbezocht.

Het 25-jarig bestaan wordt op bescheiden schaal gevierd. De mogelijkheid om als Vriend van Akkrum.net een vrijwillige financiële bijdrage te leveren, wordt met een speciale actie in de loop van het jubileumjaar meer voor het voetlicht gebracht.

  • Altijd al 'Vriend van Akkrum.net' willen worden en met een jaarlijkse financiële bijdrage de lokale nieuwsvoorziening steunen? Klik op de foto hieronder.

Illustratie boven: Paul Hettinga en Noordoost.nl/Peter Wouda met hulp van AI.

Samengestelde foto van vijf beelden van zonsondergang met wolkenpartijen boven de horizon vanaf de Leppedijk bij Akkrum. Op de foto is rechts de Boskpleats te zien.Foto: Noordoost.nl: Samengestelde foto van vijf beelden van zonsondergang met wolkenpartijen boven de horizon vanaf de Leppedijk bij Akkrum. Op de foto is rechts de Boskpleats te zien.

 

 

Er is één reactie:

(advertentie)