Akkrum.net

Na zes jaar staat het Watertorenhotel Nes te koop voor 645.000 euro. Eigenaar Merward Sijperda van vastgoedbedrijf Fries Trading in Sneek bouwde het voormalige waterbassin om tot hotel met twee luxe suites. Gasten hebben op ruim veertig meter hoogte een fraai uitzicht op de wijde omgeving, bij mooi weer zelfs tot de Waddeneilanden. Sijperda wil de toren verkopen omdat hij voor een andere ,,een nieuwe uitdaging in de dagrecreatieve sfeer’’ geld nodig heeft.

,,Dêr komt by dat wy gjin echte hoteliers binne’’, zegt Sijperda, ,,Wy ha dit hotel ûntwikkele en bouwd en doe de doarren iepen dien sûnder it folle te promoten op bookingssites’’. Een kennis verdiepte zich in 2018 in de mogelijkheden en zette Watertorenhotel Nes op internet in de schijnwerpers. Het jaar daarop groeide het aantal boekingen flink, in 2020 nog meer en vorig jaar waren en 350 overnachtingen.

,,It gros fan de minsken is o sa entoesjast oer harren ferbliuw. Wy ha no fiif gasteboeken mei frijwol allinne positieve reaksjes’’, aldus Sijperda. Hij is ervan overtuigd dat een gedreven uitbater veel meer kan doen. Hij werkte samen met ondernemers uit Akkrum voor de schoonmaak, bloemen en de ontbijtservice.

Ombouw
De ombouw van het waterbassin in 2016 was nog een hele klus. Voor de ramen zijn twaalf uitsparingen van van een meter breed en 3,60 meter hoog in de zeventig centimeter dikke buitenwanden gezaagd. Een deel van de ramen is van melkglas voorzien, zodat hotelgasten niet bij de overburen in Nes naar binnen kunnen kijken. Een nieuwe lift reikt tot aan de verdieping net onder de kamers, die vervolgens met een nieuw gebouwde trap kunnen worden bereikt. In de bijna vijf meter hoge kamers kunnen gasten op een verdiepingsvloer slapen.

Vastgoedbedrijf Fries Trading in Sneek kocht de toren in 2007 voor 35.000 euro van de toenmalige gemeente Boarnsterhim. De toren is in 1957 gebouwd voor de drinkwatervoorzienng in de omgeving. Op de toren zelf staat een antenne-installatie van KPN, waarvoor een huurcontract tot oudjaarsdag 2027 loopt.

 Foto's Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Merward Sijperda van vastgoedbedrijf Fries Trading in Sneek in een van de luxe kamers in het voormalige waterbassin op veertig meter hoogte.Merward Sijperda van vastgoedbedrijf Fries Trading in Sneek bouwde de watertoren in Nes bij Akkrum om tot tweekamerhotel.

De watertoren in Nes kreeg in het jaar 2000 een kolossale lampenkap. Op de foto trekt Cor van der Meer uit Akkrum aan het koord.00062052 Nes Watertoren lampenkap

 

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)