Akkrum.net

Boven Eetcafé De Cleef in Akkrum komen vier woningen voor jongeren. De huurprijzen liggen beneden de grens voor huursubsidie. De bouwaanvraag ligt bij de gemeente Heerenveen en ligt ter inzage. Alsde vergunningen rond zijn, start de bouw direct na 1 april, het moment dat het eetcafé en bovenliggende woning van eigenaar verandert.

De huidige uitbater Eric-Jan Huizinga blijft De Cleef bestieren op de manier zoals hij nu ook doet. Aanvankelijk zou de nieuwe eigenaar, Hylke Jan Tholen uit Wergea, samen met chef-kok Geert Jan Vaartjes een nieuw culinair avontuur in Akkrum beginnen. Het duo wilde een bistro met producten van lokale ondernemers, zoals bier, vlees, kaas en groente van de volkstuinen. Als iemand de bistro binnenkomt, moet hij of zij meteen weten wat Akkrum qua producten, sfeer en ondernemers allemaal te bieden heeft. Dat gaat niet door nu Huizinga zijn eetcafé continueert.

,,De Cleef en Akkrum hawwe in protte potinsje. We sjogge dat wol sitten’’, vertelt Hylke Tholen. Samen met Vaartjes exploiteert hij Proeflokaal Oan Tafel  in Wergea. In hetzelfde pand heeft Vaartjes zijn "Grand Café JAN!". Boven de beide horecapanden,  die Tholen met tien vrienden in eigendom heeft, is ruimte voor negen appartementen voor jongeren. Daarvan zijn inmiddels drie gereed. ,,Deselfde opset wolle wy ek yn Akkrum hawwe.’’ Tholen en aannemer Sikke Reinsma van Reinsma Bouw uit Wergea kopen De Cleef van Matthee van der Vegt uit Akkrum.

Het cafégedeelte op de begane grond blijft zoals het is. De zaal met twee kamers op de eerste verdieping en de woning op de tweede verdieping worden verbouwd tot vier appartementen. De woning is regelmatig verhuurd geweest. Op de eerste verdieping bevindt zich ook het magazijn van het eetcafé. Die ruimte wordt van de achter- naar de voorzijde verplaatst.

Naast hun bedrijven exploiteren Vaartjes en Tholen ook Hotel De ABDIJ in Dokkum en Proeflokaal Dokkum.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)