Akkrum.net

De vergaderboot De Vooruitgang uit Akkrum doet mee aan de verkiezing voor de Duurzame Dertig, een initiatief van drie dagbladen in Noord-Nederland. De eigenaren Susan Janssen en Jorrit Jouwsma uit Leeuwarden zijn samen met dertig anderen uit honderd inzendingen gekozen. Duurzaamheid staat voorop op het vroegere vrachtschip, dat in de Meinesleat is afgemeerd.

Van elektrische motor tot gerecycled wc-papier: over alles is nagedacht, vertelt het duo in een presentatie in de drie Mediahuiskranten. De Leeuwarders begonnen in 2019, maar corona zorgde voor twee jaar stilte op de boot. ,,Om ons verhaal van De Vooruitgang opnieuw onder de aandacht te brengen benadrukken we nu vooral dat - op de frisdranken na - al ons voedsel uit een straal van 25 kilometer rond de ligplaats van de boot in Akkrum afkomstig is”, vertelt Susan Janssen.

De beide ondernemers zijn blij dat hun energieneutrale schip uit Akkrum is genomineerd voor de Duurzame Dertig. Susan Janssen: ,,We zijn iedereen al aan het spammen om op ons te stemmen.”

Stemmen kan op deze link

Foto: De Vooruitgang

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)