Akkrum.net

Monteur Henk Veenstra repareert een John Deere-trekker in de gloednieuwe werkplaats

Een jaar na de ingebruikname van de nieuwbouw opent GroeNoord Landbouw in Akkrum officieel zijn deuren. Twee jaar geleden brandde het pand tot de grond toe af. Het landbouwteam trok zo lang bij Tuin & Park in het pand aan de overzijde van de Feansterdyk in. De nieuwbouw vergde een jaar en is in mei 2021 in gebruik genomen. Als gevolg van de coronapandemie organiseert GroeNoord – opnieuw een jaar later – een tweetal open dagen en andere feestelijke activiteiten.

Dank zij een extra verdieping is de vloeroppervlakte van het nieuwe onderkomen bijna verdubbeld ten opzichte van het oude pand. De nieuwe GroeNoord-vestiging heeft vier werkplaatsen: voor Tuin & Park, JOZ mestverwerkingsmachines, constructiewerk en voor landbouwtractoren en -werktuigen. ,,Voorheen konden we hakselaar kwijt en was het vol, maar nu kunnen we met gemak een paar trekkers en nog wel meer kwijt’’, aldus vertegenwoordiger Gerben Roorda. Het magazijn is van de nieuwste snufjes voorzien. Op de etage zijn ook kantoren en kantine. De kapschuur, die geen brandschade opliep, is verplaatst.

De vijftien medewerkers zijn voor zo’n zevenhonderd agrariërs in een straal van zo’n 25 kilometer rond Akkrum actief. Vertegenwoordigers Gerben Roorda en Sietze Leenstra gaan regelmatig bij hen langs. Een deel van de melkveehouders – zo’n 150 tot 200 – komt ook wel naar de vestiging zelf. De showroom van de afdeling Tuin en Park is over beide bouwlagen verdeeld. Vertegenwoordiger Arjen van der Meulen gaat daarvoor bij hoveniersbedrijven en gemeenten langs.

De naam GroeNoord prijkt sinds 2016 op de gevels van het gebouw aan de Spikerboar, waar sinds de opening in 1988 DEM Akkrum was te vinden. Daar kwam in 2011 een einde aan toen Dantumadeels Eerste Mechanisatiebedrijf (DEM) door landbouwmechanisatiebedrijf Greve werd overgenomen. Marten Boersma – zoon van de oprichters van de DEM – vestigde zich bij de start van het bedrijf in de jaren zestig aan de Mienewei, pal naast concurrent en Ford-dealer Wassenaar. Vanwege een bodemsanering op het voormalige gasfabrieksterrein verhuisde DEM Akkrum in 1988 naar de huidige locatie.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan
Video: GroeNoord
 
 De showroom voor park- en tuinmachines van GroeNoord in Akkrum
 
 

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)