Akkrum.net

Tamoil mag laadpalen op de Smarpot bij Akkrum plaatsen
Tamoil mag laadpalen op de Smarpot bij Akkrum plaatsen

Oliemaatschappij Tamoil mag bij zijn brandstofstation op parkeerplaats Smarpot aan de A32 bij Akkrum twee elektrische laadpalen plaatsen. De Raad van State heeft de verantwoordelijk minister en daarmee Rijkswaterstaat gelijk gegeven. Tijdens eerdere rechtszaken kreeg FastNed, de exploitant van snellaadstations, ook al het deksel op zijn neus. FastNed is teleurgesteld over de uitspraak. Het bedrijf vindt dat de grote oliemaatschappijen worden voorgetrokken.

De Raad van State oordeelt echter dat het plaatsen van één of twee laadpalen van ondergeschikt belang is ten opzichte van de verkoop van brandstoffen. Het staat FastNed vrij om op de pleisterplaatsen, zoals Smarpot, ook een eigen station te bouwen.

De uitspraak houdt in dat de grote oliemaatschappijen op al hun pompstations langs de rijkswegen elektrische laadpalen mogen plaatsen. Daarmee worden zij een grote concurrent van FastNed, die als pionier langs het hele Europese hoofdwegennet laadstations bouwt en exploiteert. Op dit moment is het bedrijf vooral in Nederland actief, maar ook in Duitsland, Belgie en het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk wil het bedrijf duizend laadstations exploiteren. De opvallend vormgegeven gele stations staan onder andere langs de rijksweg bij Wolvega, Idaerd, Gorredijk en Dronrijp.

Foto’s: Noordoost.nl/Alex J. de Haan.

extra

extra

extra

extra

extra

extra

extraextraextra

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)