Akkrum.net

Daan (l) en Henk Spijkerman met hun eervolle vermelding op de slagersvakbeurs in Utrecht.

Keurslager Spijkerman uit Akkrum heeft op de slagersvakbeurs Slavakto in Utrecht een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2022. Tientallen slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Daan en Henk Spijkerman zijn bijzonder in hun nopjes met de eervolle vermelding. Ze haalden de prijs woensdag in Utrecht op. Van de jury kregen ze te horen dat hun gehaktballen ,,zeer goed van smaak zijn, een juiste samenstelling van kruiden hebben en goed van vorm zijn.” Dat gold voor alle gehaktballen in de top tien.

Daan Spijkerman: ,,Het recept van onze gehaktballen hebben we niet veranderd, maar de manier van bereiding wel. We hebben een smaak kunnen toevoegen alsof de gehaktbal wordt aangebraden in roomboter. Dat brengt een ultieme, authentieke smaakbeleving teweeg. We kregen deze tip van een collega-slager. Daar zijn we blij mee, want zo kunnen we als slagers gezamenlijk het niveau van onze producten omhoog tillen’’.

Vanwege de eervolle vermelding heeft de slagerij in Akkrum zijn gehaktballen deze week in de aanbieding. Het familiebedrijf wordt gerund door de broers Henk en Daan. Vader, moeder en de zussen Spijkerman werken ook mee in de winkel. In 2009 is het bedrijf uitgebreid met een moderne worstmakerij. De broers maken daar 35 verschillende soorten droge worst. Keurslager Spijkerman ontving eerder dit jaar ook al een eervolle vermelding in de top tien van de Grote Grillworsttest 2022.

Foto: KNS

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)