Akkrum.net

De Sinterklaasintocht in Akkrum is zaterdag 18 november 2023. De Sint en zijn pieten komen om 15.00 uur met de hekraderboot Frisian Queen aan bij It Gearstalt bij de spoorbrug in Akkrum. In een koets zet hij vervolgens koers naar de Tsjerkebleek, waar voor kinderen een activiteit met ‘’een smakelijk randje’’ wordt georganiseerd.

Voorafgaande aan de intocht zullen de pieten alvast door Akkrum en Nes op verkenning gaan. Daarbij doen zij ook dit jaar een ‘Speciale Oproep’. De pieten brengen graag een bezoekje aan zieke kinderen, die niet bij de intocht kunnen zijn, maar ook bij volwassenen welke wel een opkikkertje kunnen gebruiken. Tips daarvoor kunnen in een berichtje naar Regelpietje Lorenzo via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pietenhuis en Kamer van de Sint
Het Pietenhuis in gebouw De Lantearne in Akkrum houdt op zaterdag 25 november 2023 open huis. Alle kinderen zijn dan  10.,00 tot 12.30 uur van harte welkom. De Kamer van Sinterklaas - in het havenkantoor bij de passantenhaven - is van vrijdag 18 november tot dinsdag 5 december te bezichtigen. Kinderen kunnen ook tekeningen maken en brieven aan Sinterklaas schrijven. Die kunnen in de speciaal gemaakte brievenbussen op verschillende locaties in het dorp worden gedeponeerd.
 
Het organiserende Sinterklaascomité heeft een glossy magazine gemaakt met informatie, kleurplaten, puzzels, tekeningen, recepten en verhalen. Het tijdschrift is huis-aan-huis in Akkrum en Nes verspreid.
  • De komende week zullen de avonturen van de Sint en zijn pieten te volgen zijn via Facebook en natuurlijk de website www.sintakkrum.nl/.

Foto's: Sint en Piet

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)