Akkrum.net

Struinen langs de kraampjes met curiosa, brocante en waardevolle rommel. Op twaalf dinsdagen kan dat de hele zomer lang op het evenemententerrein bij de passantenhaven in Akkrum. “Simmer Strune” is de naam van de sneupersmarkt, die door Richard Sirisantana van Fryslânmarkten in Noordwolde wordt georganiseerd. De oud-Grouster wil de zomerse kofferbakmarkten in Akkrum weer nieuw leven inblazen na een periode van corona en rust.

Voor het eerst deze zomer organiseert Sirisantana de zomerse serie in Akkrum. De vraag kwam van de handelaren. Zij wilden graag weer naar het watersportdorp toe. Jarenlang kende Akkrum een maandelijkse rommelmarkt, die druk werd bezocht. Het evenemententerrein stond dan bommetjevol. In 2019 is er niks georganiseerd en vanwege corona de twee jaren daarna ook niet, vertelt Sirisantana.

De eerste vier markten zijn rustig verlopen. De handel was aan de magere kant. Nu de drukte met toeristen toeneemt, worden ook meer bezoekers en kopers op de de kofferbakmarkt in Akkrum verwacht. Sirisantanta: ,,We bouwen het de komende maanden langzaam weer op.’’

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Kofferbakmarkten van 11:00-18:00 op deze dinsdagen:
14, 28 juni
5, 12, 19, 26 juli
2, 9, 16, 23, 30 augustus
6, 13 september

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)