Akkrum.net

Op 11 mei 2024 vindt de 12e editie van de Reuzedei in Akkrum weer plaats. Wonen, werken en leven met een duurzaam karakter is actueler dan ooit. Of het uit ideaal is of om kosten te besparen, iedereen heeft zijn eigen insteek en ervaring. En juist daarom is de Reuzedei het evenement om naartoe te komen.


Reuzemarkt
Op de Reuzemarkt nemen we de standhouders de bezoekers mee in duurzaam ondernemen en lokale producten in de spotlight te zetten. Daarnaast vinden er allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met inspiratie voor puur, bewust en duurzaam leven. Van biologisch eten tot duurzaam ontstressen en een duurzame lifestyle. Op het foodplein kunnen bezoekers even bijkomen onder het genot van live muziek en een (h)eerlijke hapjes en sapjes.

Ook dit jaar weer de rommelmarkt
Na het succes vorig jaar wordt dit jaar ook weer de Rommelmarkt georganiseerd. Wat is er nou duurzamer om producten een tweede leven te geven? Wil je je nog opgeven? Dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reuzen
240311 Reuzei spreker weerman GerritHiemstraDe aftrap van de Reuzedei wordt traditioneel verzorgd met een lezing van een prominente Nederlander die actief is op het terrein van duurzaamheid. Dit jaar komt Gerrit Hiemstra een lezing houden in de Terptsjerke. Gerrit Hiemstra staat bekend als een van de meest vooraanstaande weerkundigen en klimaatexperts van Nederland. Met zijn diepgaande kennis van klimaatverandering en weersvoorspellingen neemt hij zijn publiek graag mee op gebied van duurzaamheid, milieu en klimaat.

NK Zonnebootrace
Het jaarlijks terugkerend Nederlands kampioenschap in en rond Akkrum is uitgegroeid tot een succesvol evenement. Op vrijdag begint het NK zonnebootrace met een route van 55 km op het prachtige Friese water rondom Akkrum. Tijdens de Reuzedei vindt het rondje Akkrum en de sprint plaats. Met de start en finish aan de Kolk (bij de spoorbrug) biedt dit een fantastisch uitzicht op de spannende strijd tussen de verschillende boten. Het NK waar strategie, skills en spectaculaire snelheden samenkomen in een gemoedelijke en gezellige sfeer.

Watermuziekspektakel
Na alle inspiratie van deze dag en het spektakel van de NK Zonnebootrace sluiten we de dag af met muziek. Lekker genieten vanuit je eigen boot of opstappen bij wildvreemden. De gastvrijheid in Akkrum/Nes is enorm. Langs het water vind je diverse muziekacts waar je in alle rust van kan genieten of op je gemak langs kan varen.

Tekst en foto's: Reuzedei

240513 Reuzei zonnebootrace

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)