Akkrum.net

De Friese zeilschool Pean heeft het eerste zeilkamp in nieuwe stijl achter de rug. Vijftig kinderen uit heel Nederland en andere landen kwamen naar de zeilschool aan de Wide Ie. De 55-jarige zeilschool gebruikt 2023 als overgangsjaar om een aantal veranderingen door te voeren. Voor vaste gasten voert Pean met ingang van dit jaar abonnementen. Tijdens de meivakantie had de helft van de cursisten een abonnement.

,,Als een van de oudste zeilscholen wil Pean voorop lopen om de juiste stappen te zetten’’, vertelt Christophe Meijer van Pean, "Bij ons staan de binding met onze cursisten en de kwaliteit van de zeilles samen op nummer één." Tijdens de coronaperiode en de jaren daarna merkte Pean dat de zeilschool al heel vroeg in het jaar volgeboekt was en dat er geen ruimte meer was voor vaste klanten. "Dit zijn mensen die soms al generaties lang bij Pean op de zeilschool komen en nu opeens niet meer leken te passen." Dit leidde soms tot hele volle zeilkampen waarbij het steeds lastiger was om de kwaliteit die we willen bieden te kunnen bieden," aldus Christophe Meijer.

Wachtlijst
"Vorig jaar hebben we al een maximum aantal cursisten per week ingesteld. En in 2023 geven we nog meer ruimte aan de echte vaste Pean-gangers. Ook hebben we de prijzen moeten aanpassen aan wat de economie vereist. Hierdoor stijgt het aantal mensen met een zeilschoolabonnement omdat het een betere deal is voor de echte Pean-fan. Er bestaat zelfs een wachtlijst voor."

Exclusieve zeilschool?
"Met een hogere prijs en een kleiner aantal cursisten wordt wel eens beweerd dat Pean een zeer exclusieve zeilschool is. Voor wat betreft de ligging van Pean kan ik dat beamen," lacht Christophe Meijer. "Maar qua sfeer zijn we nog steeds de open zeilschool die voor iedereen toegankelijk is. Voor mensen die moeite hebben met het cursusgeld hebben we onze stichting ZEE (Zeilen En Educatie)."

Foto's: Pean

230511 Nes Pean zeilen instructeur

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)