Akkrum.net

Winkeliers, restauranthouders en andere ondernemers in Akkrum en Nes hebben hun eigen cadeaukaart gelanceerd. De eerste reeks van 2.000 exemplaren is deze week het huis-aan-huis-magazine Middelpunt in Akkrum en Nes verspreid. Klanten kunnen een qr-code op de kaart scannen en vervolgens een bedrag tot maximaal vijftig euro aan de kaart toekennen. Binnen twee jaar kan de ontvanger van de kaart zijn tegoed bij de aangesloten winkeliers opmaken.

Kaarten kunnen bij deelnemende ondernemers worden opgehaald. Met een mobiele telefoon kan het te besteden bedrag op de kaart worden gezet. Elke keer als een bedrag wordt bijgeschreven, wordt een servicebedrag van 95 cent in rekening gebracht.  Initiatiefnemer is ondernemersvereniging VOAN, die al langer het idee voor een eigen cadeaukaart had en ‘m voor Sinterklaas en Kerst wilde lanceren.

,,Het grote voordeel van deze kaart is dat we daarmee stimuleren om zoveel mogelijk bestedingen te krijgen en te houden in het eigen dorp'', vertelt VOAN-voorzitter Jan-Willem van Essen, ,,Zo kunnen bijvoorbeeld ook vrijwilligers in het dorp een kadobon krijgen als ze bijvoorbeeld als bestuurslid aftreden. Wat ook mooi is, is dat je de waarde van de kaart over de verschillende deelnemers kunt verdelen. Je kunt dus bijvoorbeeld € 12,00 besteden bij het Kaashuys, € 10,00 bij de slager of € 15,00 bij De Vlijtige Lies''.

Het logo “Waterrijk Akkrum-Nes” wordt op de cadeaukaart ook nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Hetzelfde logo komt ook op de bebording aan de waterwegen rond Akkrum en Nes.

Het project is met provinciale en gemeentelijke subsidies gerealiseerd. De kaart is een product van het Heerenveense internetbureau Skeps. De cadeaukaart kan op dit moment op negentien adressen worden ingeleverd. Ze staan op www.kadobonakkrumnes.nl.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)