Akkrum.net

2004: Melkveebedrijf Oosterhof VOF aan de Leppedyk in Akkrum, gezien vanaf de windmolen even verderop.

Melkveebedrijf Oosterhof VOF in Akkrum heeft plannen voor de bouw van een nieuwe melkstal, die aan de kopse kant van de bestaande ligboxenstal komt. Reden is dat eigenaar Hein Oosterhof met zijn 140 koeien op volle productie in een sterk verouderde melkstal uit de jaren zeventig draait. Met een nieuw zogeheten swingoversysteem met beweegbare vloer kan hij straks tweemaal twintig koeien tegelijk melken.

In de plannen wordt de bestaande stal met 25 meter in noordelijke richting verlengd. De bijna negen meter hoge nieuwbouw is aan de noordoostzijde van de bestaande ligboxenstal getekend en wordt voorzien van een mestkelder. De schuur van de kop-hals-romp-boerderij aan de overkant van de Leppedyk behoudt in de nieuwe situatie zijn functie voor opslag. Een transformatorhuisje aan de zuidwestzijde kan blijven staan. Rondom de melkstal komt een strook met beplanting. Een te dempen sloot wordt even verder vervangen door een nieuwe sloot. Ook komt er een extra in- en uitrit.

De aanvraag voor de bouw is bij de gemeente Heerenveen ingediend, die de plannen ter inzage heeft gelegd. Bezwaar maken is nog niet mogelijk.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)