Akkrum.net

De groenteboer verdwijnt in het sloopafval

Met het weghalen van de meer dan levensgrote portretten van medewerkers op de buitengevel komt een einde aan de "oude" Poiesz in Akkrum. Ze verdwijnen in het sloopmateriaal. Na het verwijderen van een laatste beetje asbest maandag zit de vaart er nu goed in. Met een mobiele kraan en grijper zijn de muren van de supermarkt rondom omver gehaald. Ook de houten kozijnen met daarin de portretten zijn maandag vrijwel allemaal weggehaald.

Met een week hoopt Van der Wal Sloopwerken klaar te zijn. Daarna volgt de sanering van de grond, die als gevolg van een benzinepomp van garage Fennema in het verleden vervuild is geraakt. Daarmee komt een eind aan de vestiging van een supermarkt op die plek. Na de verhuizing verhuurde Fennema het pand aan groothandel Flevozoom, die er in de eerste helft van de jaren tachtig een Multimarkt in onderbracht. Rikus Rudolphi werd daar toen bedrijfsleider. Later werd de Multimarkt in een Golff-supermarkt omgeturnd. Na verschillende verbouwingen en ook een poosje de verkoop van fietsen nam Poiesz-supermarkt in 2005 de winkel over.

Foto's Noordoost.nl/Alex J. de Haan

De grote naamstickers van de eerste supermarkt MultiMarkt, die medio jaren tachtig in het vroegere garagebedrijf van Fennema kwam, zit nog op de ramen.Medewerkers Poiesz van gevel gehaaldMet het weghalen van de meer dan levensgrote portretten van medewerkers op de buitengevel komt een einde aan de "oude" Poiesz in Akkrum. Ze verdwijnen in het sloopmateriaal. Na het verwijderen van een laatste beetje asbest maandag zit de vaart er nu goed in. Met een mobiele kraan en grijper zijn de muren van de supermarkt rondom omver gehaald. Ook de houten kozijnen met daarin de portretten zijn maandag vrijwel allemaal weggehaald.Met een week hoopt Van der Wal Sloopwerken klaar te zijn. Daarna volgt de sanering van de grond, die als gevolg van een benzinepomp van garage Fennema in het verleden vervuild is geraakt. Daarmee komt een eind aan de vestiging van een supermarkt op die plek. Na de verhuizing verhuurde Fennema het pand aan groothandel Flevozoom, die er in de eerste helft van de jaren tachtig een Multimarkt in onderbracht. Rikus Rudolphi werd daar toen bedrijfsleider. Later werd de Multimarkt in een Golff-supermarkt omgeturnd. Na verschillende verbouwingen en ook een poosje de verkoop van fietsen nam Poiesz-supermarkt in 2005 de winkel over.

Einde van de oude Poiesz in AkkrumMet het weghalen van de meer dan levensgrote portretten van medewerkers op de buitengevel komt een einde aan de "oude" Poiesz in Akkrum. Na het verwijderen van een laatste beetje asbest maandag zit de vaart er nu goed in. Met een mobiele kraan en grijper zijn de muren rondom omver gehaald. Ook de houten kozijnen met daarin de portretten zijn vrijwel allemaal weg. Met een week hoopt Van der Wal Sloopwerken klaar te zijn. Daarna volgt de sanering van de grond, die als gevolg van een benzinepomp van garage Fennema in het verleden vervuild is geraakt.

 

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)