Akkrum.net

Verpleegkundige Arnold Dijkstra van zorgcentrum Leppehiem in Akkrum speelt een rol in de provinciale campagne voor ouderenzorg, die dinsdag 6 september 2022 is gestart. Friese zorgorganisaties, waaronder Leppehiem, laten daarin zien hoe werken in de ouderenzorg is. ,,Waardevol en uitdagend’’, vinden ze. Het motto van de campagne: ,,De zorg die je later wilt kun je nu al geven’’.

Verpleegkundigen vertellen in de campagne over hun werk in de ouderenzorg. Arnold Dijkstra is een van de vijf gezichten van de campagne. Zijn verhaal over een carrièreswitch van acteur naar verpleegkundige staat op deze link. Doel van de campagne is om mensen te interesseren voor een baan in de zorg.

Arnold Dijkstra in een interview op de website: ,,Shakespeare, Tsjechov, voorstellingen voor kinderen: ik heb ze allemaal gespeeld. Twintig jaar lang was ik acteur bij theatergezelschap Tryater. Totdat ik voelde dat het tijd werd voor iets anders. Het idee om de zorg in te gaan ontstond toen ik af en toe de zorg voor een meneer met Parkinson op me nam. Die man was volledig afhankelijk van degene die voor hem zorgde. Dat raakte me. Ik dacht: als je dit doet, moet je het écht goed doen. Dan moet je weten wat je doet. Ik ben me in de zorg gaan verdiepen en van het een kwam het ander.’’

Meer verhalen op de link van de campagne voor de ouderenzorg.

Illustratie: uit de campagne Ouderenzorg

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)