Akkrum.net

Tot de tien besten van Nederland hoort de grillworst van Keurslagerij Spijkerman in Akkrum. Het bedrijf is genomineerd voor de finale van de vakwedstrijd de Grote Grillworsttest 2022, die door de landelijke organisatie Koninklijke Nederlandse Slagers wordt georganiseerd. Meer dan tachtig slagers zonden hun product in. De vakjury is lovend over de producten van de laatste tien slagers. “Dit zijn echte toppers. Alle finalisten hebben producten met een prachtige vleesstructuur, heerlijke bite en karakteristieke grillsmaak.”

Geheimen bij het maken van de grillworst hebben de broers Henk en Daan Spijkerman niet. ,,Het is de combinatie van de kruiding en de bereiding die onze grillworst maakt tot wat het is. We grillen ‘m af met een smakelijke kruiding aan de buitenkant. We gebruiken vlees van het Livar-varken ofwel het Limburgs kloostervarken, dat producten uit de eigen regio krijgt voorgeschoteld. Dat proef je terug in het vlees.’’

In de worstmakerij is Henk Spijkerman eindverantwoordelijk. ,,We werken daar met een team van vier mensen. Iedereen draagt zijn steentje bij om tot een lekker product te komen’’, vertelt Daan Spijkerman, die de winkel onder zijn hoede heeft. ,,Onze producten moeten natuurlijk wel goed aanslaan en ook aan de man of vrouw worden gebracht. Tegelijkertijd proberen wij ook kennis te vergaren door met collega’s te praten, te kijken bij andere bedrijven en goed te luisteren naar de klant.’’.

De grillworst is populair in Akkrum en Nes. De Friese droge worst is onbetwist de nummer een in het assortiment. De grillworst staat in de top drie best verkochte worsten. Gemiddeld worden elke per week zo’n 120 stukken in de slagerij verkocht. Keurslagerij Spijkerman levert veel droge worsten en rauwe hammen aan andere winkels en de horeca. Na de nominatie is de verkoop van grillworst meteen omhoog gegaan, aldus Daan Spijkerman.

Illustratie: Keurslagerij Spijkerman

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)