Akkrum.net

Garagehouder Teo Welles uit Akkrum komt aan het woord in een reportage op Omrop Fryslân over vooroordelen over oudere werknemers. Ze zouden duurder en vaker ziek zijn. Volgens de omroep verdwijnen de vooroordelen geleidelijk. In veel sectoren is een grote behoefte aan personeel. In de reportage vertelt Tjitske van der Heide, sinds een paar maanden aan het werk bij Welles, over haar ervaringen.

Werkgever en werknemer zijn bij elkaar gebracht door het gespecialiseerde uitzendbureau Oudvit Jongvit. ,,Ze hebben me benaderd om hier een dag in de week te werken. Dat was voor mij ideaal", zegt Van der Heide. Die baan heeft ze nu gevonden bij garagehouder Teo Welles, die maar wat blij met haar is. "De klik is er gewoon. Ze heeft het naar haar zin en ik ben weer gered."

Welles heeft helemaal geen problemen met een werknemer met iets meer jaren op de teller. "Een oudere werknemer is vaak ook loyaler aan een bedrijf. Ik wil niet zeggen dat de jongeren niet loyaal kunnen zijn, maar ze kijken wel om zich heen of ze ergens anders een betere plek kunnen krijgen."

Meer op Omrop Fryslân

Foto: Omrop Fryslân

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)