Akkrum.net

Freerk Wind (53) uit Akkrum is de nieuwe directeur-bestuurder van Kabelnoord. Hij volgt Niek Geelhoed op, die sinds 1998 bij de netwerkbeheerder uit Dokkum werkte en deze zomer met pensioen gaat. Het bedrijf biedt internet, televisie en telefonie aan. Wind wordt ook verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van glasvezelkabelnetwerken in met name de buitengebieden van Friesland.

Als manager vastgoed was Freerk Wind sinds 2018 verantwoordelijk voor 7.500 woningen van woningcorporatie SWZ in Zwolle. Hij ontwikkelde nieuwbouwprojecten en zorgde voor onderhoud en verduurzaming van de sociale huurwoningen. ,,Net als een woning is goede en betaalbare digitale bereikbaarheid in deze tijd een onmisbare basisvoorziening’’, aldus Freerk Wind, die blij is met zijn overstap naar het Dokkumer kabelbedrijf.

In zijn woonplaats Akkrum is Wind ook actief. Samen met dorpsgenoot Geart de Jong schreef hij het boek “Boerderijen van Akkrum”. In de zomer van 2018 was hij korte tijd waarnemend directeur-bestuurder van zorgorganisatie Leppehiem. Daarvoor werkte hij in diverse functies bij de gemeente Boarnsterhim, onder andere als hoofd van de afdelingen economische zaken/recreatie en toerisme /grondzaken.

Foto: Kabelnoord, Dokkum

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)