Akkrum.net

Paul Stuiver van Van der Wal Sloopwerken uit Joure aan de slag in de oude Poiesz-supermarkt

De sloop van de oude supermarkt Poiesz in Akkrum gaat behoedzaam. De aanwezigheid van asbest in delen van het dak en op andere plaatsen zorgt ervoor dat de afbraak in etappes gaat. “Het is een complexe klus, die we zorgvuldig aanpakken'', vertelt Durk Ozinga van Van der Wal Sloopwerken in Joure.

Vanwege de aanwezigheid van een benzinepomp van garage Fennema in het verleden wordt in de tweede helft van maart een grondsanering uitgevoerd. De sloop zelf is medio januari gestart en is naar verwachting medio februari klaar.

Het grootste deel van het winkelpand wordt afgevoerd als puin, hout of bouw en sloopafval. Wel zullen er diverse binnendeuren, houten balken, overheaddeuren en elektrische schuifdeuren uit het pand worden gehaald om te verhandelen op het sloopterrein van Van der Wal Recycling. Het beton wordt als menggranulaat voor bijvoorbeeld fundament van wegen en of paden hergebruikt.

Poiesz zelf heeft alle vriezers en koelkasten afgevoerd. Het ijzer en aluminium daarin is aantrekkelijk voor de oud-ijzerboer, die ze weer doorverkoopt om te worden omgesmolten.

In de week van maandag 7 maart 2022 wordt een tijdelijke weg naar het parkeerterrein aangelegd. Begin april wordt een begin gemaakt met de nieuwbouw van bloemenboetiek De Vlijtige Lies en de verbouw van bouwmarkt Hubo.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)