Akkrum.net

Wethouder Jelle Zoetendal (links) en Duurzame Reus 2023 Arnold Agema

Arnold Agema uit Akkrum is tijdens Reuzedei in Akkrum tot Duurzame Reus 2023 benoemd. Zijn bedrijf Remote Engineer is in het dorp relatief onbekend, maar in Nederland en ook buiten de landsgrenzen heeft Agema in zijn vakgebied een reputatie opgebouwd. De soft- en hardware van Remote Engineer sturen machines en systemen in de hele wereld aan.

 

Wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen reikte in de Terptsjerke de plaquette uit aan Arnold Agema, die zijn bedrijf in 2010 startte. Met de hard- en software lukt het bedrijven om soms dagen stilstand en het bezoek van een reparateur te voorkomen, aldus het juryrapport. ,,Daarmee heeft het bedrijf al duizenden tonnen aan CO2 bespaard. Het bedrijf is ook in staat om verouderde machines zodanig aan te sturen dat ze in een nieuwe technische omgeving veel langer mee kunnen.’’

De eigen woning van Agema is nagenoeg energieneutraal. Het pas gebouwde bedrijfspand aan It Vegelinskampke is elektrisch neutraal dank zij zonnepanelen. Ook staat er een grote accu om de stroom op slaan en het stroomnet te ontlasten.

Foto: Reuzedei

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)