Akkrum.net

Amsterdamse scholieren en hun twee docenten hebben maandag 13 mei 2024 een duurzame start met hun schoolkamp gemaakt. Ze reisden in de daluren per trein vanuit de hoofdstad naar Akkrum en vervolgden hun tocht naar de relatief afgelegen zeilschool Pean per praam. In de spoorkolk stapten ze aan boord van Friese praam De Warnster. Over het water van De Boarn, Nesser Sylroede, Bokkumermar, Burstumer Rak, Douwe Tseardsrak en De Greft voeren ze naar de zeilschool aan de Peanster Ie en Wide Ie.

Esther van Mersbergen van Pean: ,,Het komt vaker voor dat gasten van Pean op duurzame wijze naar ons reizen. Meestal zijn het dan kleine groepen, die met de trein aankomen en zeilend vanaf Akkrum naar Pean gaan. Omdat de groep dit keer groot was en uit jongeren zonder zeilervaring bestond, is voor de praam gekozen. De leerlingen waren superenthousiast om op deze duurzame manier hun kamp te starten. Ze denken aan de toekomst. Terecht, want het is toch echt hun toekomst. Hun wens is ook om de komende week vegetarisch te eten”.

De Amsterdamse scholieren zullen gedurende de week een gevarieerd Fries programma volgen. Persoonlijk leiderschap is daarbij een belangrijk onderdeel. Pean werkt hiervoor samen met Friese leveranciers. De organisatie mede in handen van studenten van de NHL Stenden-studie Hotelmanagement en van de Hanze Groningen-studie Bedrijfskunde.

,,We zijn er trots op dat we op duurzame wijze deze leerlingen een geweldige leerzame week kunnen bieden en dat ook nog Friese studenten deze praktijkopleiding geven”, aldus Esther van Mersbergen.

Foto's: Pean

240514 Akkrum Pean Duurzaamzeilkamp Pean1

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)