Akkrum.net

Linda Hof uit Akkrum (rechts) en zakenpartner Anja Bouma nemen Kringloopwinkel Grou over

Linda Hof uit Akkrum is de nieuwe mede-eigenaar van de Kringloopwinkel Grou, die tot nu toe door haar moeder Renny Ausma werd gerund. Samen met Anja Bouma uit Leeuwarden neemt ze de zaak met tweedehands spullen per 1 april 2022 over. De beide vrouwen doen dat met hun adviesbureau Blouw Advies, dat in de kringloopeconomie actief is en duurzame initiatieven ontplooit. Het kantoor van het adviesbureau komt boven de kringloopwinkel.

Reden voor de overname is dat Renny Ausma de pensioenleeftijd nadert. Samen met haar zakenpartner René Meijer bouwde ze Kringloopwinkel Grou tot een begrip in de wijde omtrek uit. ,,Het werd tijd om over de toekomst van de kringloopwinkel na te denken. Wat voorop stond was dat de kringloopwinkel moest blijven bestaan’’, aldus Linda Hof.

Renny Ausma en René Meijer bliezen de Kringloopwinkel Grou ruim zes jaar geleden nieuw leven in. Met hulp van drie vaste medewerkers en zestig vrijwilligers hebben ze er ,,een prachtige winkel en ontmoetingsplek van gemaakt’’, vertellen Hof en Bouma. Deelnemers van de dagbesteding ‘Ontmoeten en Meedoen’ uit Leeuwarden werken mee in de winkel. Afgedankte spullen krijgen er een tweede leven of worden aan goede doelen gedoneerd.

Foto: Kringloopwinkel Grou

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)