Akkrum.net

Het winnende team in het Abe Lenstrastadion met van links naar rechts Sape Wouda, Marten Boonstra, Arjen Hoekstra en Antje Landheer.

Met zes producten hebben de bakkers van Marten Boonstra in Akkrum en Grou de titel Nederlands Kampioen Banketbakken 2022 behaald. Een vakkundige jury beoordeelde de roomboterspritsen, de roomboter amandelletter B, vormbonbons, een bavaroisetaartje, roombotercake en gevulde koek met in totaal 448 punten. ,,Geweldich dat de faksjuery ús produkten de bêste fan Nederlân fynt’’, reageerde Marten Boonstra na afloop.

Tijdens de Bakkersvakwedstrijden dinsdag en woensdag in het bomvolle Abe Lenstrastadion in Heerenveen kreeg de bakkersploeg twee eerste prijzen, twee tweede prijzen en vijf derde prijzen. De resultaten waren voldoende voor de titel. ,,Ik bin o sa grutsk op de behelle risseltaten fan ús team. Wy sette ús eltse dei yn om de lekkerste produkten te meitsjen. Us bakkers binne net gau tefreden.’’

De landelijke bakkersvakwedstrijden vinden ieder jaar plaats. Bakkers kunnen in verschillende productcategorieën meedoen en daarin prijzen verdienen. Wie overall het beste resultaat neerzet, wordt Nederlands Kampioen. Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen deed dat in de categorie broodbakken, Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk werd Nederlands kampioen koekbakken en Thijn van Randwijk van Nijstad de Echte Bakker uit Oosterwolde werd met 234 punten het Talent van het Jaar

Voor Echte Bakker Marten Boonstra is 2022 sowieso een feestelijk jaar. Eerder kreeg de amandelstaaf een vijfsterrenbeoordeling, de in eigen huis gemaakte bonbons werden met goud bekroond en banketbakker Antje Landheer won in september de Gouden Gard voor aanstormend talent.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)