Akkrum.net

Akkrum en Grou worden in de voorjaarsvakantie overspoeld met rode spaarvarkens. Van Campen & Dijkstra, zelfstandig adviseur van RegioBank in Grou, organiseert deze week de BigHunt ofwel de Grote Biggenjacht: een familiespeurspel voor de voorjaarsvakantie. Tijdens de BigHunt zijn in Akkrum en Grou in totaal 40 rode spaarvarkens verstopt die gevonden moeten worden. De BigHunters die deze biggen vinden, mogen het spaarvarken houden. Maar: in de biggen zit ook een sleutel waarmee de kluis misschien wel gekraakt kan worden om zo een extra prijs in de wacht te slepen.

Sietze Eelsingh en Rixt Dijkema hebben het druk gehad met het verstoppen van de spaarvarkens in Akkrum en Grou. ”Wij verzorgen tijdens de voorjaarsvakantie een leuke en ludieke actie voor de kinderen uit Akkrum en Grou. In totaal hebben wij 40 spaarvarkens verstopt in beide dorpen. Hoe leuk is het om met je gezin je in de buitenlucht te vermaken en te gaan hunten naar onze biggen? Lekker gezond bezig zijn en ook nog eens leuk voor jong en oud”, aldus Sietze Eelsingh.

Kraak de kluis
De eerlijke vinders, die BigHunters worden genoemd, mogen de gevonden spaarpot houden. Een mooie rode spaarpot in de vorm van een varken. De spaarvarkens zijn voorzien van een QR-code waarmee achterhaald kan worden wat de vinder met het spaarvarken kan doen. Sommige spaarvarkens hebben namelijk een extra prijs. In het spaarvarken zit een sleutel waarmee de kluis gekraakt kan worden. Deze kluis, met ’goud’ erin, staat in de RegioBank vestiging aan de Parkstraat 7 in Grou. Heb je dus in de voorjaarsvakantie een big gevonden? Check dan snel de inhoud en kijk of je de kluis kunt kraken. ”Wat er in de kluis ligt? Dat blijft nog een verrassing!” zegt Rixt Dijkema met een glimlach.

Sparen is belangrijk
De achterliggende gedachte van de BigHunt is het belang van sparen benadrukken. Een spaarpot en zakgeld zijn het ideale middel om te starten met sparen. Hierdoor leren kinderen omgaan met geld, waar ze later profijt van hebben. Rixt Dijkema: ”Alle kinderen hebben dromen en wij vinden het belangrijk om te helpen samen deze dromen waar te maken. Bij alle BigHunters die een bankrekening openen bij ons, storten wij daarom € 25 startkapitaal op de nieuw geopende rekening. Een mooi begin om die dromen waar te maken.”

Buurtzame bank
RegioBank is de bank in de buurt en staat voor ‘buurtzaam’. Sietze Eelsingh: “Wij spelen een maatschappelijke rol in het leven van mensen. Enerzijds door een persoonlijke benadering met de bank in de buurt en anderzijds door ook daadwerkelijk aanwezig te zijn in het leven van klanten en de buurt bijvoorbeeld met het organiseren van workshops over veilig online bankieren of zoals nu de BigHunt.”.

Goed voorbeeld doet volgen
Sietze Eelsingh: “Deze BigHunt-actie is een paar jaar geleden bij de Van Campen & Dijkstra-vestiging in Steenwijk begonnen. Na dit succes hebben we besloten deze actie ook in Grou in te zetten. En dit jaar zijn de biggen niet alleen in Grou te vinden, maar breiden we de BigHunt ook uit naar Akkrum.”

Meer informatie over de BigHunt is te vinden op onze website: www.vancampendijkstra.nl/BigHunt-grou.

Foto's: Regiobank Grou/ Van Campen & Dijkstra

Nog geen reacties.

Zakelijke vriend

(advertentie)