Akkrum.net

Het team van hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden sleutelt aan de zonneboot.

Het tentenkamp voor deelnemers van de NK Zonnebootrace bij de passantenhaven in Akkrum stroomt gestaag vol. De meeste boten, die aan de Grote Solar meedoen, arriveerden donderdag. Vrijdag komen de 27 teams van de Young Solar, die dan hun plekje moeten zoeken.

Teams zijn nog druk aan het sleutelen aan hun boten. Met de wedstrijden op vrijdag en zaterdag hebben ze kort dag om de laatste punten op de i te zetten. De overleggen over taktische en technische zaken worden afgewisseld met uitleg aan nieuwsgierige passanten.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

 Duitse toeristen krijgen tekst en uitleg van een teamlid van de Universiteit van het Duitse Emden over de zonneboot, die meedoet aan de NK Zonnebootrace 2022 in Akkrum.Duitse toeristen krijgen tekst en uitleg van een teamlid van de Universiteit van het Duitse Emden over de zonneboot, die meedoet aan de NK Zonnebootrace 2022 in Akkrum. Na twee jaar stilte vanwege de coronapandemie gaat de achtste editie komend weekend weer los. Zo’n zestig zonnebootteams nemen het in verschillende klassen tegen elkaar op. Aan de Grote Solar doen twaalf zonneboten mee. De Young Solar voor teams van middelbare scholen telt 27 deelnemers, waarvan drie uit Friesland. In totaal komen zo’n vierhonderd deelnemers komen naar Akkrum. De eersten hebben hun tent inmiddels opgezet.

Een compleet nieuw type schroef met bladen, die tegenover elkaar staan en zo voor extra stuwkracht zorgen.22042751 Akkrum NKZonnebootrace nieuweschroef 1000

Spectar Solarteam uit Drachten22042753 Akkrum NKZonnebootrace SpectrumSolarteamDrachten 1000

 

Nog geen reacties.

(advertentie)